donderdag 24 mei 2012

Rauwe vis, zeewier en zompige tofu


Rauwe vis, zeewier en zompige tofu. Dat klinkt niet echt aantrekkelijk, maar toch heb ik over het algemeen heel lekker gegeten in Japan. De zompige tofu en glibberig zeewier zaten in de vegetarische maaltijden (diner en ontbijt) in een tempel in Koyasan. 
We zullen deze episode maar snel vergeten en de goede herinneringen blijven koesteren aan de sashimi (inderdaad rauwe vis), sushi, diverse gerechten in tempurabeslag en okinomiyaki.
Beelden zeggen meer dan woorden, dus schotel ik hier maar een paar heerlijke plaatjes voor. 
De bierglazen zijn overigens maar een mediummaatje. 

vorkje prikken in Tokio
vorkje prikken in Tokio
diner in Tsumago
ontbijt in Tsumago
sashimi bij de lunch in Toba, mmm!
diner in Koya-san, zompige tofu en glibberig zeewier

okinomiyaki in Hiroshima wordt klaargemaakt
aanvalluh!

rockfish in Beppu
sushi in Aso
mogen we even afrekenen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten