vrijdag 1 april 2011

SF en archieven

"if an item does not appear in our records, it does not exist!”


Dit citaat uit de Starwars Film:  “Attack of the Clones”  heeft inmiddels een zekere faam verworven in de wereld van de bibliotheken en archieven.
In Google gezocht krijg je 5200 treffers.

Als liefhebber van SF-films is  Star Wars Serie aan mij zeker goed besteed.
Hoe smakelijke heb ik gelachen in de bioscoopzaal toen de helden uit het verhaal op de leeszaal van het Jedi-archief, toen ze de gezochte informatie niet konden vinden  het volgende te horen kregen van de dienstdoende informatiespecialist:

if an item does not appear in our records, it does not exist!”

Het complete citaat is als volgt:  "The archives are comprehensive and totally secure, my young Jedi. One thing you may be absolutely sure of - if an item does not 
appear in our records, it does not exist!"
De hele dialoog van de scene waaruit dit citaat komt is ondermeer op deze site te vinden:

Oeps ik was nog vergeten de Dingen 1, 2 en 3 in mijn blog te melden. Dus alsnog dan

Ding 1: De weblog lezen en ontdekken waar de curus over gaat.
Nu had ik mij niet aangemeld voor de cursus 23-Archiefdingen en ik was ook niet aangemeld door mijn leidinggevende. Pas eind maart werd ik gevraagd om alsnog mee te doen. Intussen had ik al wel van mijn collega's, die wel meededen aan de cursus het nodige gehoord. Sommigen waren heel enthousiast. Overigens ben ik een enthousiast internetter en volg daarnaasr ook de traditonele media zoals mijn dagblad over de ontwikkelingen op internet.

Ding 2 : Een eigen weblog aanmaken bij Blogger.
Het aanmaken van een e-mailaccount bij Google was niet zo moeilijk, jammer genoeg moet je kiezen uit namen voor het account die Google je aanbied. De weblog was redelijk snel aangemaakt. Ik had ook nog gekeken op de 23-archiefdingen instructies bij alternatieven, maar bij een sloeg de computer op tilt en bij een andere kreeg ik de mededeling dat de browser verouderd was.

Ding 3 : De weblog aanmelden.
Omdat ik  pas laat in de cursus kwam is  mijn weblog "Arkhamarchivaris"  bij 23-archiefdingen aangemeld door mijn manager. Over deze oefening kan ik dus niets naders zeggen.


En dit is het begin van mijn grenzeloze avontuur van 23 dingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten